Kort om Litauen

Republikken Letland er et land, der er beliggende i den nordlige del af Europa. Landet grænser op til Østersøen i den vestlige del af landet, Estland i den nordlige del af landet, Litauen i den sydlige del af landet samt Rusland og Hviderusland i den østlige del af landet.
Landet er desuden et af de tre baltiske lande sammen med Litauen og Estland. Der bor omkring 2,23 millioner mennesker i Letland – og den største by er hovedstaden Riga, hvor der bor omkring 713.000 millioner mennesker. Landet er ca. 1/2 gang større end Danmark.

Landet har et samlet areal på 64.589 kvadratkilometer, hvoraf 1,5 procent af dette areal er dækket af vand.
Letlands klima er er præget af kølige somre og moderat kolde samt snerige vintre.

Bedste rejsetid

I Letland er det varmt om sommeren og ofte meget kolde vintre. Den første sne dukker op i oktober og der er mulighed for sne indtil maj. Det er selvfølgelig muligt at besøge landet året rundt, men de fleste besøgende vælger at besøge landet fra maj til oktober.

Valuta

Alle større hoteller, restauranter og butikker modtager generelt internationale betalingskort. Det anbefales ikke at benytte rejsechecks i landet.
I Letland er valutaen euro.

Drikkepenge

Det er ikke obligatorisk at betale drikkepenge, men normalt runder man man beløbet op med 10-15 procent, afhængigt af servicen.